Våran Historia


Under renässansen för Grillbaren så var det lite annan stämning i Bro. Grillen hade nattöppet till 03 och serverade nattgästerna som var ute på de lokala dansgolven. När dansgolven började stänga runtomkring och Broborna istället åkte in till stan för att dansa av sig så började Faruk med mer vanliga öppettider, oftast omkring 10-21. Den flitige gästen vet att Faruk jobbar sju dagar i veckan sen start, och är den som man möter vid 99% av besöken.
Utbudet var vid starten det klassiska som fanns på en korvmoj. Men Faruks bakgrund som kock och matintresset har gjort att allt fler komponenter har blivit kiosklagade, så som potatismos, räksallad, och så vidare. Den som kollar på menyn har länge kunnat se att det finns många innovativa rätter på menyn. Gäster som har besökt kan inte ha missat att det finns hundratals val på menyn – många med namn för att hylla gäster eller AIK-spelare, som det inbitna AIK-fan Faruk är. Vad sägs om en tunnbrödsrulle med julmat, världens starkaste korv, 20 smaker på milkshake, parisare eller kanske bara vanlig raggmunk?
I och med att Faruk har varit aktiv i kommunen över 40 år så är Faruk ett välkänt ansikte. Han har sett flera generationer växa upp och de flesta har någon gång varit hos Faruk. Majoriteten av gästerna är stamkunder som oftast inte bara kommer för att få en bit god mat – utan är där för stämningen, mötesplatsen som Grillbaren utgjorde och för att prata med Faruk.
Under renässansen för Grillbaren så var det lite annan stämning i Bro. Grillen hade nattöppet till 03 och serverade nattgästerna som var ute på de lokala dansgolven. När dansgolven började stänga runtomkring och Broborna istället åkte in till stan för att dansa av sig så började Faruk med mer vanliga öppettider, oftast omkring 10-21. Den flitige gästen vet att Faruk jobbar sju dagar i veckan sen start, och är den som man möter vid 99% av besöken.



Utbudet var vid starten det klassiska som fanns på en korvmoj. Men Faruks bakgrund som kock och matintresset har gjort att allt fler komponenter har blivit kiosklagade, så som potatismos, räksallad, och så vidare. Den som kollar på menyn har länge kunnat se att det finns många innovativa rätter på menyn. Gäster som har besökt kan inte ha missat att det finns hundratals val på menyn – många med namn för att hylla gäster eller AIK-spelare, som det inbitna AIK-fan Faruk är. Vad sägs om en tunnbrödsrulle med julmat, världens starkaste korv, 20 smaker på milkshake, parisare eller kanske bara vanlig raggmunk?
Första priset togs emot år 2013 för årets satsning i sociala medier – Faruk var tidig med Facebook. Därefter kom priserna i en stadig takt, med bland annat Årets Upplands-Broare 2015, årets lokala hjälte och många fler. Faruk har under hela Grillbarens historia engagerat sig för välgörande ändamål och för ungdomars trygghet i orten. Faruks engagemang har uppmärksammats ibland annat SVT, TV4, Sveriges Radio, Mitti, Dagens nyheter, Aftonbladet och många fler medier. Även Turkiets ambassadör och flera kändisar har varit på besök flera gånger för att uppmärksamma Faruks insatser.
Tunnbrödsrullarna: Faruk har länge serverat tunnbrödsrullar med kiosklagat mos, värmt smörat tunnbröd och kvalitetsingredienser. Hur goda dem är har varit en väl bevarad lokal hemlighet – de som visste tog alltid en tunnbrödsrulle. I samband med att Håkan Söder startade Facebookgruppen ”Tunnbrödsrullens vänner” under år 2019 så började folk vallfärdade till Bro när ryktet om goda tunnbrödsrullar spred sig. Gäster kommer från i princip hela Sverige för att avnjuta en god tunnbrödsrulle. Detta bidrog till att Faruk receptutvecklade och skapade fler tunnbrödsrullar för att göra rätten ännu mer spännande. Kocken Erik Videgård har länge uttryckt ett intresse för kioskkulturen i Sverige, och efter att Faruk och Erik kom i kontakt så hjälpte Erik generöst med fler recept – bland annat storsäljare Videgårdaren som har blivit en ren succé. Faruk har lärt sig mycket från Erik, något som han är evigt tacksam för.

